$heading

Lav-energi-tilstande med Merete Holm Brantbjerg

14. februar 2022 kl. 10:00 - 17:00
Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4, 5. sal, 2970 Valby

Hvad er lav-energi-tilstande – og hvilken indflydelse har de på psykoterapeutisk proces?

Lav-energi eller hypo-tilstande er ligeså normale som opspændthed eller hyper-tilstande. Vi spænder op i dele af vores muskulatur, når vi er stressede – og vi giver op i andre dele af muskulaturen. Vi har personlighedsmønstre, som består af både opspændthed og opgivelse. Og vores overlevelses-reaktioner indeholder både hyper-arousal (kamp, flugt oa) – og hypo-arousal også kaldet kollaps.

På denne kursusdag vil vi stille skarpt på lav-energi-tilstandene – differentiere mellem naturlig træthed, opgivelse i musklerne (hyporespons) og hypoarousal/kollaps i det autonome nervesystem.

Vi vil træne lav-doseret muskel-aktivering som en metode til at kontakte og inkludere dele af os, som er præget af opgivelse.

Og vi vil se på, hvordan hypo-tilstandene kan vise sig i psykoterapeutisk proces og hvad vi kan stille op med dem. Lav-energi tilstande udgør en anderledes udfordring for både klienter og terapeuter end opspændthed og hyperarousal. Risici i forhold til lav-energi tilstande er, at vi enten trækkes med ind i dem eller polariserer til dem gennem f.eks. at slås for at få klienten eller os selv ud af tilstanden. Ingen af disse strategier fører til integration af de oplevelseskvaliteter, kropssansninger osv, som bor i lav-energi tilstandene.

Kursusdagen har fokus på kropslige og relationelle metoder, som støtter muligheden for at kunne acceptere og udforske lav-energi-tilstande, som de er – og dermed udløse en naturlig regulering.

Kontakt Claus Verner Nielsen for tilmelding claus@humancontact.dk

Tid: Mandag den 14. februar 2022 fra kl 10 til 17 – med en times frokostpause

Sted: 5.sal i Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4, 2500 København.