Eva Hildebrand om dissociation i terapi d. 7. februar 2015

Det var en entusiastisk og opløftet lille skare af deltagere der deltog i faglig dag med Eva Hildebrand i Karens Minde kulturhus

Se her i ord og billeder fra dagen!

 

IMG_0010 Eva13

Eva Hildebrand


Louise Jarvad:

Fagligt Udvalg har gjort det igen ! Endnu en gang har jeg haft en berigende lørdag i selskab med IDPF’ere og – denne gang – en yderst inspirerende Eva Hildebrand. Dagens overskrift lød :

Hvordan man kan bruge dissociation konstruktivt i terapi med mennesker
med en emotionel ustabil personlighedsstruktur med dissociation som et primært problem.

Et emne, som har gjort, at jeg har glædet mig særligt til denne dag. Hildebrand indledte indtil frokost med at få en masse begreber på plads og det var en fornøjelse, at følge med i hendes yderst kompetente (gen)gennemgang af begreberne omkring de (nu) fire tilknytningsformer og Karpmans Drama Triangle i samspillet med den nyere hjerneforskning. Anden halvdel af dagen var stadig med afsæt i et solidt akademisk fundament, men nu, da begreberne var på plads, noget mere konkret og case-orienteret.

Det, som jeg her et par dage efter føler har været allermest berigende har været, at suge til mig fra en erfaren (og intellektuelt solidt funderet) terapeut, som oser af at have stor bevidsthed med sig i enhver lille detalje. At blive delagtiggjort i alle de små nuancer og Hildebrands overvejelser om sin egen terapeutrolle (samt de henkastede fif til forsamlingen) gør mig taknemmelig og er formentlig og forhåbentlig også endnu et bidrag med et skub i retning mod, at jeg kan forfine min egen faglighed og blive en bedre terapeut selv.

Dagens arrangement er blevet optaget på en lydfil og vil, så vidt jeg ved, blive tilgængeligt for medlemmerne; derfor vil jeg ikke lave et referat af dagen her – og da der er rigtig mange guldkorn på mange niveauer, vil jeg kun anbefale, at du lytter med !

Tak til Fagligt Udvalg og Eva Hildebrand

Louise Jarvad

Billeder fra dagen af Carlos Veloso-Strange, Janne G. Gjaldbæk, Mariann Illum Vendler og Bente Githa Hansen
Klik på foto for at forstørre


11. februar 2015 by Threin Ottossen
Categories: Aktuelt, Forside, Fotogalleri | Leave a comment