Faglig dag med Ulla Rung Weeke

Se billeder fra dagen i fotogalleri.

Faglig dag med Ulla Rung Weeke,
leder af skolen for psykosomatik
Torsdag d. 28. nov. 2019 kl 10:00-16.00
i Karens Minde Kulturhus

Tilmelding her
For medlemmer af IDPF er faglig dag gratis.

Beskrivelse af dagen:

Kontakt og opmærksomhed ind i tidlige ordløse kropslige lag og tilstande
– set i et neurobiologisk traumeperspektiv.
Vores metabolisme er voldsomt forøget i vores vækst, både som embryo, foster, baby og barn, de første tre år af vores liv.
Og vi er helt bløde og åben i vores kropsvæv – og nerve og hormonsystem, åbne for alle slags erfaringer.
Når vores ansvarlige voksne, der skal være større, stærkere, mere kærlige og klogere end os, ikke kan finde ud at være det, risikerer de tidlige tilknytningserfaringer, – både dem, der opleves som trygge og dejlige, men mest dem, der opleves som farlige og truende for vores overlevelse – gentaget overvældende og angstfulde, at sætte sig primært som mange slags tryk og drejninger ind i vores kropsvæv.

Når vi som små bliver alene ind i de tilstande, og de voksne ikke efterfølgende resonerer med, sanser nok af det, der foregår og derved efterfølgende hjælper med at regulere det ind i en ny balance i kontakten, så er der en øget risiko for, at de lag og tilstande bliver til ordløse tilstande, der er blevet tabt for at kunne forløse og regulere sig.

Spændinger og kropstryk lagrer sig som oplevelser og tilstande i vores krop, væv, organ og nerve- og hormonsystem, og er med til at præge vores hjernes stofskifte, blodgennemstrømning og udvikling. De er også med til at indstille vores forventninger til verden, kontakt og sikkerhed.

På temadagen vil vi gennemgå selve organiseringen af de inderste overlevelses- og trivselsområder i os, erfaringer i vores stressrespons-system, det kropslige nerve-, hormon- og tilknytningssystem.

Hvordan forskellige slags arousaltilstande sanses og genkendes i kontakt og relation med andre mennesker – både de højtråbende (hyper arousal) og de tavse, kollapsede, opgivne tilstande (hypo arousal).
Vores nerve- hormon system ved traumatiseringer.
Hvilke spor løber i os, som både er den nødvendige socialiserende skamregulering, der holdes i kontakt og der hvor skam, bliver så voldsom at fastlåsningen, dyb ensomhed og fornemmelsen af opløsning på alle planer påvirker vores trivsel, kontaktevne og selvværd.


13. september 2019 by Threin Ottossen
Categories: Aktuelt, Arrangementer, Forside | Leave a comment