Inger Hoffmeyers blogindlæg: Skam medfødt og tillært – Når skam fører til sjælemord

Kgs. Lyngby d. 2014-01-26

Skam
medfødt og tillært
Når skam fører til sjælemord

”Han gjorde det igen” – hvem i det store selskab kunne ikke mærke den medfødte skam, enten i forhold til sig selv, klienter eller andre.
Mange havde trodset den hårde blæst og kulde udenfor, og sad lige så forventningsfulde som mig selv for igen at høre Chefpsykolog Lars J. Sørensen, denne gang for at berette om sin nye bog SKAM – og lad mig sige det med det samme – han er en stjerne, når han med sin medfølende og på en gang direkte og erfarne måde står der og ta´r vare på og omsorgsfuldt fører os ned i maskinrummet, som han udtrykte det.

Bless me postkort
Det var en dag med stor indføring i en dybere rejse ned i den medfødte paradoksale skam, citat :
Helterejsen.
• Vi er alle sammen, hver på sin måde, involverede i det samme fælles, forskellige projekt.
• Nemlig den helterejse, det er at blive sig selv, mig selv. At finde sit selv.
Lars Sørensen holdt spejlet op for klientarbejdet med afstemning af nervesystemet og talte om, at skam er en tilstand, der konfigurerer virkeligheden – at være anderledes – om forkerthed – om fænomenologisk arbejde, og kom flere gange ind på Susan Harts bog ” NEUROAFFEKTIV PSYKOTERAPI FOR VOKSNE”, som jeg varmt kan anbefale………
For mig er det en stor glæde at være sammen med alle jer mednysgerrige kolleger og mærke pulsen og intensiteten i rummet, når Lars Sørensen på sin måde får os til at trække vejret sammen og samtidig flytte antennerne til terapirummet, hvor vi allerede tænker i nye måder at relatere på.
Tak til Lars Sørensen og fagligt udvalg som sørgede for rammer om en fantastisk indføring og ikke mindst ny inspiration ind i en uudtømmelig pose af VIRKELIGHED.
Stor hilsen fra
Inger Hoffmeyer


26. januar 2014 by Threin Ottossen
Categories: Aktuelt, Blog, Forside | Leave a comment