Kalendergave fra Etikudvalget 1. søndag i advent

Etikudvalget har i år fundet frem til fire bøger som vi i anledning af julen kan anbefale alle medlemmer. De indeholder alle – også – etiske spørgsmål, som I kan finde frem til og drøfte med hinanden.
God læsning og Glædelig jul! Julemandsmall

 

Stumper af min mor
1. advent
Melissa Cistaro: Stumper af min mor. 2015
Bogen “Stumper af min mor” handler om en kvinde der blev forladt af sin mor som lille. Det er den voksne og barnet der på skift fortæller. Der er tale om svigt, og om den vrede der kommer af svigtet. Vreden er dog ikke kernen i bogen; den handler derimod om en datters desperate forsøg på at finde ud af hvad der skete, da mor forlod hende – og hvorfor. Der er stor længsel og kærlighed i bogen, som også er særdeles spændende og berørende. Man venter utålmodigt på at kunne vende siderne.

Mange menneskers liv er påvirket af tidlige svigt, svigt man har været offer for, men også svigt man selv har forvoldt. I bogen handler det bl.a. om alkohol, men andre svigt er af en lignende støbning. Derfor vil mange opleve bogen som vedkommende. Jeg gjorde i allerhøjeste grad. Bogen har hos mig sat mange tanker og følelser i gang omkring egne erfaringer med at blive forladt og med at forlade: Har jeg svigtet mine børn? Har de svigt, jeg selv har været udsat for, været afgørende for mit liv? Hvordan håndterer jeg selv svigt og skam? Og hvordan gør bogens lille pige og voksne kvinde?
Vi kan anbefale denne hjerteskærende historie på det varmeste.


29. november 2015 by Threin Ottossen
Categories: Aktuelt, Blog | Leave a comment