Livets færdselsregler

Af Mikael Hoffmann

 For 200 år siden var her ingen færdselsregler. Der var ingen biler, men kun få langsomme hestevogne. Man kunne opføre sig mere eller mindre, som der passede en.

Nu er alting meget mere kompliceret. Der er mange køretøjer på vejene, og de kører hurtigt. Vi bliver derfor nødt til at skabe nogle regler, som vi alle sammen må følge, for at undgå ulykker.

P1000659

F.eks. skal vi stoppe for rødt, og vi skal køre i højre side af kørebanen – i hvert fald her på kontinentet. Hvis man insisterer på at køre i højre side i fx England eller New Zealand, vil man 100% sikkert komme galt afsted.

Det er ikke for at irritere folk, at der er lavet færdselsregler. Der er en grund til, at de er der. De er frembragt på grundlag af adskillige års erfaring. Når man kender reglerne, og ved hvornår de skal overholdes, og hvornår de ikke er så vigtige, så glider alting meget lettere. Hvis det f.eks. er midt om natten, og der ikke er et øje på vejen, er der ikke noget i vejen for gå over for rødt lys i et vejkryds. Ingen er i tvivl om, at det samme ikke vil være en god idé midt i myldretidstrafikken, når bilerne suser forbi. Først og fremmest er der risikoen for at blive kørt ned, men på samme tid vil man også være til stor gene og ulempe for en masse andre mennesker, hvis man bare vader rundt i trafikken.

Ligesom med færdselsloven er det også en god idé at sætte sig ind i Livets Love. Nogle regler bør man vide noget om. Nogle skal absolut overholdes, og der er andre, man kan tage lidt lettere på. Dette gælder både i relation til sin chef, sine kollegaer og medarbejdere, sin ægtefælle og sine børn. Alle livets områder har uskrevne regler, som det er en god idé at vide noget om og efterleve.

Tilsyneladende er i dag flere og flere mennesker, der er kede af deres situation og ønsker at ændre den. De er ikke helt tilfredse med den måde, eksempelvis deres parforhold udvikler sig på. De føler sig klemt og har det ikke godt. De mærker muligvis uro, vrede eller angst. Dette kan udmønte sig i opslidende kampe, fyringer og skilsmisser. Tit projicerer vi vores holdninger og følelser over på andre mennesker. Vores partner eller kæreste er den letteste og nærmeste at spejle sig i, og han eller hun bliver dermed eksponent for det, vi selv indeholder af uligevægter.

Det er relativt nemt at blive skilt. Omkring 40% af alle indgåede ægteskaber bliver opløst. Det mener jeg er en kedelig tendens, fordi det lidt er som en kattelem eller smutvej ud af problemerne, når de bliver for svære. Alt for mange mennesker erfarer, at de den ene gang efter den anden etablerer et nyt parforhold, men efter et stykke tid opleves de samme udfordringer igen, og man begynder forfra. Når man har prøvet dette nogle gange, opdager de fleste, at pilen nok primært peger mod sig selv. Der er noget, man skal kigge på i sig selv, holdningerne og overbevisningerne, som der bør arbejdes med. Det er altså ikke de andres skyld, hvis noget går skævt.

Når man vælger at begynde at arbejde med sig selv, enten sammen med sin partner eller alene, vil der ofte være nogle ting i livet, der kommer til at gå meget lettere – og det står højt på ønskesedlen for de fleste mennesker.

Mikael Hoffmann
https://plus.google.com/+MikaelHoffmann
www.MegetBedreParforhold.dk


26. marts 2014 by Threin Ottossen
Categories: Aktuelt, Blog, Forside | Leave a comment