Ruth Skovgaard præsenterer sig om tantra og psykoterapi

Ruth-skovgaard-240Det 2-årige efteruddannelsesforløb ‘Psykoterapi, Bevidsthed og Seksualitet’ er vores første større forløb i foreningen og i udvalget glæder vi os over opbakning og interesse. De første betalte tilmeldinger er allerede registreret på Billetto.

Vi tænkte at det måske kunne være inspirerende at læse hvordan Ruth Skovgaard præsenterer sig når det handler om tantra og psykoterapi.

Vi fandt denne introduktion fra et kursus hun har afholdt:
Af Ruth Skovgaard

At være terapeut er for mig at interessere mig for så mange, menneskelige fænomener som muligt og at søge om bagved det, som umiddelbart er synligt. Jeg har derfor haft en konstant lyst til at udforske sindet og finde veje ind i dybderne. Derfor søgte jeg i 1980´erne meget bevidst et sted, hvor jeg kunne lære om og udvikle min rummelighed, forståelse og spirituelle søgen – og fandt det. Samtidig har jeg været optaget af at finde måder at fordybe og udvikle både sexualitet og vitalitet på, at udvikle relationen til min partner, i denne sammenhæng min mand gennem mange år.
I 1990 viste der sig en mulighed for at begynde tantra-træning, først som individuel praksis, senere som praksis sammen med en partner. I gruppen, som jeg og min partner blev del af, fulgtes vi samlet ad i 15 år. Nogle af os følges stadig…. Det blev til mange kurser både her i landet og i Grækenland, hvor sol og varme giver helt unikke muligheder for at fordybe relationer og udforske det individuelle helt om bag fødselsoplevelser og tidlige tilknytningsfænomener.

I forløbene var fordybelsen gennemgående, uanset om det var i det mandlige og kvindelige, i arketypiske fænomener – eller dybt ind i det personlige og spirituelle. Det var en lang rejse ind i det sexuelle, pragmatisk set, og ind i den sexuelle energi, som udvikles og udveksles i egen krop, egne følelser og bevidsthedsfænomener. Awareness på et højt og dybt plan.

Sexuel energi er en evig drivkraft i menneskers liv, hvad enten den udtrykkes gennem sexuelle handlinger eller sublimeres i forskellige andre aktiviteter; arbejde, karriere, kreativitet, redebygning og meget andet. At kende de sexuelle udtryk, at kunne fordybe sig og lære om fænomener, som dukker frem – undertrykte eller udtrykte – er muligt at få bevidsthed om. Og med awareness i forhold til fænomener, som er accepterede eller tabuiserede, giver tantrisk arbejde mulighed for at kontrollere og udnytte mange black jack live facetter af den sexuelle energi. I forhold ikke mindst til det terapeutiske arbejde gives der herigennem mulighed for større viden om og accept af egen og andres sexualitet; der udvikles et sprog, så man kan tale indlevelsesfuldt om sex, ligesom man udvikler måder at arbejde med flere aspekter af både de lyse og mørke sider af sindet på.

Tantra udvikler større åbenhed, større evne til fordybelse, større kærlighed både til sig selv og til en partner. Tantra giver mulighed for at mødes bag om opdragelse, normer og forventninger. Der, hvor mange sidder fast i eget besvær eller i besvær med at få kontakt med en partner, giver tantra mulighed for at række frem mod hinanden og at bevæge sig væk fra hinanden med indsigt og accept.

Tantra byder på utallige gennemprøvede veje. Gennem øvelser og praktikker lærer man at opdage sig selv og med større indsigt gå hinanden i møde. Det giver selvsagt større tolerance og et dybere kendskab til sig selv og andre, hvilket er en forudsætning for at være terapeut.

Som terapeut bruger jeg ofte min viden om tantra til at finde veje ind i og ud af komplicerede problemer, både i individuel og i parterapi. En viden, som udvider handlemuligheder og skaber ny indsigt hos klienter. I mit arbejde går tantrisk viden og praksis særdeles godt hånd i hånd med gestaltterapi.

Ruth Skovgaard, Psykolog og Gestaltterapeut

Mange gode hilsner
PBS udvalget
(Pia Balk-Møller, Bente Ghita Hansen, Lene Villadsen, Claus Verner Nielsen)


26. oktober 2016 by Threin Ottossen
Categories: Aktuelt, Arrangementer, Forside | Leave a comment