Supervisionslaboratorium

Har du overvejet om Supervisionslaboratorium er noget for dig?

Begrebet udsprang tilbage i 2009, hvor Fagligt udvalg tog initiativ til at ville starte en supervisoruddannelse i foreningens regi. Desværre skulle det vise sig, at der ikke var tilstrækkeligt deltagergrundlag til at selve uddannelsesforløbet kunne søsættes, men der kom noget andet ud af indsatsen, og det blev SupLab.

Ideen var at udøve almindelig supervision i ID-regi ved at give hinanden supervision, men også at lave en slags laboratorium, hvor man kunne eksperimentere med supervisionsbegrebet. Lone Ammundsen tog ansvaret for at sætte gruppen i gang – uddannet supervisor og meget erfaren i at supervisere både ID-studerende og rundt om i landet i mange forskellige regier – og gruppen arbejder nu på 6. år, med en mødefrekvens en gang om måneden.

I 2011 blev et nyt SupLab startet på Frederiksberg og dette er også stadig aktivt. I 2012/13 gjorde man forsøg på at etablere et SupLab i Århus, men desværre fik dette aldrig helt luft under vingerne. Jeg har været med i SupLab Nordsjælland fra starten og gruppen har en meget høj fremmødeprocent.

Det er et utrolig inspirerende miljø og en rigtig god måde at få supervision på sit arbejde på, og at lære at give god supervision til sine kollegaer. Det handler ikke altid om vores terapeutarbejde, der foregår også faglige, etiske og personlige udvekslinger. Man kan få supervision – hvis der er tid – på andre problemstillinger i sit liv og vendt noget af det, der følger med at arbejde med mennesker.

Hvis du kunne tænke dig at være med i en SupLab gruppe, så er det en mulighed du skulle afprøve.

De to grupper er: SupLab 1, Nordsjælland, kontaktperson: Kirsten Cleemann, er meget trænet gruppe på 10 medlemmer, der pga. størrelse og erfaring pt. ikke optager nye medlemmer lige nu.

SupLab 2, København, kontaktperson: Bente G. Hansen

Skulle man få lyst til at danne en ny gruppe, vil vi prøve at hjælpe med at få sat processen i gang med et garvet medlem. Man skal selv skaffe lokaler og aftale omstændighederne, foreningen yder pt. ingen økonomisk støtte, men støtter gerne med råd, vejledning og sparring. Du er velkommen til at skrive eller ringe, hvis du har brug for at høre mere.
Kontaktperson: Louise Jarvad

På vegne af foreningen Harry Sandholm