Hvad er ID Psykoterapi?

 

ID Psykoterapi er en integrativ terapiform, der alt afhængig af den problematik klienten kommer med, kan tilbyde flere tilgange til psykoterapien.

Nogle problematikker kan have aktuel karakter, f.eks. dødsfald, afskedigelse, stress, og sygdom.

Andre kan handle om angst, skam, mindreværd eller eksistentielle problematikker som liv, død, mening og frihed.

Derfor er det også vigtigt for vellykket psykoterapi, at psykoterapeuten har et udvalg af tilgange til psykoterapien.

Det er også afgørende at psykoterapeuten har arbejdet med sine egne psykiske temaer, og selv er fortrolig med at være i klientrollen.

En certificeret ID Psykoterapeut skal derfor som en væsentlig del af uddannelsen gennemgå et psykoterapeutisk forløb, før han/hun kan praktisere.

Psykoterapien tilbyder dig et sikkert rum - dit private og personlige fristed - hvor du kan lægge alle dine følelser og tanker frem til refleksion. Så kan nye indstillinger og tillid til dine egne muligheder efterhånden vokse og dit liv kan leves mere helt og kreativt.

Psykoterapi er også at udforske dig selv - en forandringsmulighed og vejviser til et mere helt og kreativt dynamisk liv.

I psykoterapi er tålmodighed, anerkendelse og medfølelse afgørende for et godt psykoterapiforløb.

En tillidsfuld og tryg relation mellem klient og psykoterapeut er derfor helt afgørende for vellykket psykoterapi.

Psykoterapi er ikke behandling af svær psykisk sygdom, men et vellykket psykoterapeutisk forløb kan være en væsentlig hjælp til at forebygge at psykisk sygdom udvikles.

Ved at vælge dit psykoterapi forløb hos en certificeret ID Psykoterapeut vil du møde en åbenhed for at kunne blive mødt på mange niveauer, herunder også eksistentielle og spirituelle.

Er du interesseret i at finde en veluddannet ID Psykoterapeut kan du søge her >